Keyman verzekering

rc-xyz-nft-gallery--o90yRQoXAM-unsplash

Keyman verzekering

Zekerstelling van het voortbestaan van jouw levenswerk! Elke dag zet je je in om jouw bedrijf tot een succes te maken. Als bedrijfsleider ben jij van essentieel belang binnen jouw organisatie. Je hebt een team, leveranciers en gezinsleden die op jou rekenen en steunen.

Uiteraard is het niet prettig om over na te denken. Maar wat gebeurt er als je plotseling wegvalt of blijvend arbeidsongeschikt wordt? Als zaakvoerder draag je een zekere sociale verantwoordelijkheid ten opzichte van je bedrijf en de toekomst van je medewerkers. Men zegt altijd dat iedereen vervangbaar is. Misschien wel, maar niet direct. Als de drijvende kracht achter je bedrijf is het van groot belang om een keyman verzekering af te sluiten. In geval van overlijden van de bedrijfsleider keert de verzekering een vooraf overeengekomen bedrag uit aan jouw onderneming. Op die manier kan jouw vennootschap de financiële gevolgen beter opvangen of overbruggen, haar activiteiten voortzetten en haar waarde behouden.

Voor wie is de Keymanverzekering interessant?

Het afsluiten van een keyman verzekering is raadzaam als je een leidinggevende rol hebt binnen jouw bedrijf en dus de "key-man" bent.

Welk kapitaal kan je verzekeren?

De hoogte van het te verzekeren kapitaal hangt af van verschillende factoren.

  • In hoeverre ben jij als sleutelfiguur verantwoordelijk voor de omzet?
  • Wat zijn de consequenties als je uitvalt?
  • Is er een vereffening nodig? Moeten investeringskredieten en schulden worden afbetaald?
  • Wil je kosten overbruggen? Dit kunnen onder andere kosten zijn zoals het tijdelijk wegvallen van de omzet, lopende dossiers, lopende leningen, en het zoeken naar een opvolger...

Hoe verloopt de procedure?

  • Jouw bedrijf sluit deze verzekering af, omdat het bedrag wordt uitgekeerd aan jouw bedrijf.
  • Je hebt de keuze tussen 2 periodes:
  • Je kunt de keymanverzekering afsluiten als een tijdelijke overlijdensverzekering, waarbij je zelf de looptijd bepaalt. Meestal loopt de verzekering tot de leeftijd van 65 jaar.
  • Je kiest voor een keymanverzekering als schuldsaldoverzekering voor een investeringskrediet: dan loopt deze verzekering even lang als het krediet.
  • Je kunt de premie aftrekken van de vennootschapsbelasting, de uitkering geldt als bedrijfsinkomen (en is belastbaar bij de bedrijfswinst) en je betaalt een verzekeringstaks op de premies.

Ervaar zekerheid en gemoedsrust. Wil je meer informatie over de keyman verzekering voor jouw bedrijf en alle mogelijkheden?


Vraag een offerte